Skolarbete

Veckans jobb😊

NO: Hur lÄng tid tar det för jorden att rotera 1 varv runt sin egen axel? Varför blir det dag/natt? Hur lÄng tid tar det för jorden att kretsa kring solen? Varför blir det olika Ärstider? Det Àr nÄgra av frÄgorna som de kan svara pÄ med hjÀlp av snurran vi byggde igÄr. De ska fÄ berÀtta för F-klassen som ett slags prov sedan fÄr de ta hem dom och berÀtta för er.
Ma: Vi har jobbat med hur vi kan visa hur vi löser en problemlösningsuppgift, bÄde med bild och skriftlig utrÀkning. Vi fortsÀtter jobba med multiplikation bla, hÀr jobbade vi med 2:ans tabell. Tabellerna har oftast ett mönster som gör det lÀttare att lÀra sig detta. Ser ni mönstren?
En elev i klassen ville visa hur jordens dragningskraft fungerar. Man behöver bara en duk, boll och nÄgra kulor. Kan ni klura ut hur? HÀrligt engagemang hos eleven som visade samt hos sina kamrater som fick vara med och prova. Sista hemliga lÄdan för denna omgÄng. Adjektiven och verben var bla: rund, hÄrd, grön, springer, snurrar=hamsterhjul. Detta arbete Àr vÀldigt populÀrt sÄ vi tar ett varv till fast med 2 elever/vecka. 1 redovisar onsdag, 1 redovisar pÄ fredag. Vi ska utveckla det hela med att de fÄr skriva till sin egen bild tror jag.

Annons