Veckobrev

Veckobrev v.6

Hej på er alla!

Veckorna går fort och sportlovet närmar sig! Vi startade veckan med ny bokstav levererad av Mirella som vanligt. Vi skrev också i berättarböckerna. Under tisdagen hann vi med både lite svenska- jobb och matte. Sedan gick vi ut och åkte skidor och skridskor.

På onsdag var det siffran 7 innan vi fick besök av El Sistema. Barnen tycker om musiken och rörelse och sång, de är duktiga på att lära sig följa med i sång- texterna!

På torsdag skrev vi ord på veckans bokstav K på i- pads och efter pausen jobbade vi med Lyckostjärnan. Under torsdag eftermiddag hände märkliga saker i klassrummet! någon knackar i väggen och saker försvinner eller hamnar på andra platser. Barnen är nu fundersamma vem som gör detta? Barnen kommer säkert att prata om det här och det kanske är Lugn och ro- trollet som har ett finger med i spelet!

På fredag morgon hade Mirella skrivit ett brev där hon önskade barnen lycka till med målningen av rävarna som var vår bilduppgift. Vi såg först en film om rävar och studerade vilka färger de hade på kroppen. Sedan gick vi ut och åkte skidor tillsammans med den andra förskoleklassen. Alla kämpade på bra med skidorna, de blir duktigare för varje gång vi åker! Vi har ju börjat träna inför Skogsmo- loppet, vårt årliga skid- lopp borta vid Torvalla Sporthall.

Vecka 7.

Måndag: Ny bokstav och berättarboken.

Tisdag: Svenska och idrott i Idrotts- hallen. Inneskor, handduk och ombyte.

Onsdag: Reidar kommer med en ny siffra och vi jobbar också med matte- begrepp.

OBS! El Sistema- kväll kl:17.00. ingång i stora entrén på framsidan.

Torsdag: Lyckostjärnan och samarbetsövningar.

Fredag: Tema natur och bild.

På måndag eftermiddag är det ”alla på snö” igen med skidåkning för de som vill.

Annons